Här är en typisk dag på benins gator. tryck här om du vill läsa mera om vardagen i benin. Man använder skålar för att blanda färger till de olika textilerna.

KAPTENSGÅRDEN / B & B

Skärgårdens öppna kulturlandskap med strandängar och hästhagar omger Kaptensgården uppe på backkrönet med en djup havsvik nedanför. Denna idyll har ett förflutet som Nagus första folkskola med över 100 år bakom sej. Den övergick i textilkonstnär Svanhild Åbondes ägo i början på 70-talet och har pietetsfullt renoverats småningom.

Förutom ateljé och bostad finns här en utställning/butik med Svanhilds textilkonst och ett café med en vacker glasveranda. Kaptensgården är öppen på beställning under sommaren. Kontakt 040-7588030 eller svanhild@abonde.com.

Kaptensgårdens Bed & Breakfast är öppen från den 1.6-31.8.

Lillstugan har två rum, ett sovrum med dubbelsäng och ett allrum med antik våningssäng (190 cm lång), köksutrustning, elspis med ugn, mikro, kaffekokare, öppen spis, innetoalett, rinnande kallt vatten och elbatterier. En vedeldad bastu med tvättrum och omklädningsrum finns på baksidan av huset med egen ingång.

Äppelbodan har ett rum med två sängar och ovanpå ett loft med dubbelbädd. Utsikt mot en havsvik och hästhagar. Där finns en stor terass mot sydväst. Möjlighet att grilla. Separat toalett i annan byggnad. Gemensam bastu med Lillstugan.

Breakfast serveras på glasverandan i huvudbyggnaden.
Lakan kan hyras för 10,- /set
För ved betalas skilt
Barnvänlig sandstrand ca 200m, kiosk/butik/restaurang 3 km, buss 1,5 km,
Nagu centrum 12 km
 

PRISER

Lillstugan 35,- / person + breakfast 8,-
Äppelbodan 30.-/person + breakfast 8,-

Lillstugan och Äppelbodan kan också hyras tillsammans per vecka.
Byte fredag. Lakan ingår. Passar för större familj eller sällskap.Pris 550,00

Bokningar +358407588030
svanhild@abonde.com

BILDER FRÅN KAPTENSGÅRDEN I NAGU, FINLAND